Person writing in their notebook.

Puzzle results

Here are the answers to the crossword puzzle in the Aug/Sep 2021 issue of Journeys.

Across
1 Toxaemia (6)
4 Without problems (8)
10 Australian actor Tom _ _ _ _ _ _ _ _ _ (9)
11 Game similar to billiards (5)
12 Watery fluid that drips from the nose or eyes (5)
13 Duping (9)
14 Try to hide the fact of illegal activity (5-2)
16 Corporate criminal and former national hero Alan _ _ _ _ (4)
19 Unfasten (4)
21 English-born Aussie actor Chris _ _ _ _ _ _ _ (7)
24 Australian nun canonised in 2010 Mary _ _ _ _ _ _ _ _ _ (9)
25 A feudal superior or sovereign (5)
26 Feeling of listlessness arising from boredom (5)
27 The most attractively unusual or old-fashioned (9)
28 A stoppered glass container for spirits (8)
29 A scientist or technical researcher (colloq.) (6)

Down
1 Take away a number from another (8)
2 Come to understand or realise (8)
3 Characteristic mode of expression in music or art (5)
5 Private taxi which can only be booked in advance (7)
6 Proportion of used hotel accommodation (9)
7 Aussie model and TV star Samantha _ _ _ _ _ _ (6)
8 Residences of mandarins in imperial China (6)
9 When resources are all exhausted (4,2)
15 Performance or interpretation of a piece of music (9)
17 Unable to perceive differences of musical pitch accurately (4-4)
18 Star Wars actor Joel _ _ _ _ _ _ _ _ (8)
20 Not expressed or done in a direct way (7)
21 World-acclaimed tennis player Harry _ _ _ _ _ _ (6)
22 To be imminent (6)
23 Describing an impressive or beautiful view (6)
25 Local dialect (colloq.) (5)


Across: 1 Sepsis, 4 Smoothly, 10 Burlinson, 11 Carom, 12 Rheum, 13 Deception, 14 Cover-up, 16 Bond, 19 Undo, 21 Haywood, 24 MacKillop, 25 Liege, 26 Ennui, 27 Quaintest, 28 Decanter, 29 Boffin.

Down: 1 Subtract, 2 Perceive, 3 Idiom, 5 Minicab, 6 Occupancy, 7 Harris, 8 Yamens, 9 Used up, 15 Rendition, 17 Tone-deaf, 18 Edgerton, 20 Oblique, 21 Hopman, 22 Impend, 23 Scenic, 25 Lingo.

 

Here are the answers to our road safety quiz in the June/July 2021 issue of Journeys. 

 

1. At what height is it safe for children to move from a child car seat into an adult seatbelt?
Answer: 145cm tall and at least 7 years old

2. Are there any scenarios when  you can cross double continuous lines when driving?
Answer: Yes, to avoid a hazard or pass a bicycle rider when it is safe to do so, giving the correct passing distance

3. Are motorcycle and bicycle riders allowed to ride two abreast within a single lane?
Answer: Yes

4. What colour is the P on a Tasmanian P2 plate?
Answer: Green

5. Do you need to indicate when reversing?
Answer: Yes, you must indicate when driving forward and when reversing

6. What's the minimum safe passing distance to pass a bicycle rider when travelling in speed zones higher than 60km/h?
Answer: At least 1.5 metres

7. What is the maximum legal blood-alcohol level to drive?
Answer: 0.05%

8. How far away from another car do you need to be to use your high beam headlights?
Answer: More than 200 metres

9. What's the default speed limit in built up city areas without speed signs?
Answer: 50km/h

10. Are bicycle riders allowed to ride on footpaths?
Answer: Yes, unless there is a "No bicycles" sign